En hemsida om Sveriges bästa musiker

Även om Sverige är ett relativt litet land, i alla fall om du tänker befolkningsmässigt, så har vi en hel del duktiga musiker att skryta om. Vi har både de som är kända utomlands och de som är kända nationellt. Men vilka är egentligen Sveriges bästa musiker? Det ska vi tala om för dig.

Vi kommer självklart inte bara berätta namnet på de bästa musikerna utan du kommer att hitta artiklar om varenda en av dem som du kan läsa. Du kan självklart välja vilka du vill läsa om, eller läsa om allihop, det bestämmer du helt själv. Läs vidare för att få veta namnet på några av musikerna vi ska berätta om.

Timbuktu

Timbuktu är en svensk hiphop-artist som har sysslat med musik sedan tonåren och släppte sin första singel redan 1996, men slog igenom något senare än så. 2002 tilldelades han sin första Grammis och sedan dess har karriären rullat på. Timbuktu heter egentligen Jason Diakité och är uppvuxen i Lund. Hans mamma är svensk och hans far amerikansk.

Några av Timbuktus större singlar är Alla vill till himmelen men ingen vill dö samt The botten is nådd. Han rappar på svenska och tar gärna upp politik och liknande i sina låtar. Han har även varit en del av den skånska reggae-gruppen Helt Off. I vår artikel om Timbuktu kan du läsa mer om denna fantastiska musiker.

Veronica Maggio

Veronica Maggio är en svensk artist med italienskt påbrå, då hennes far är italienare och hennes mor svensk. Hon är delvis uppvuxen i Italien och det var där hon började med sång. Hon gick sedan på en svensk grundskola med inriktning på sång. 2006 påbörjades hennes musikkarriär, då var hon 25 år gammal, och hon är fortfarande aktiv musiker.

En av hennes mest kända singlar är Jag Kommer, men andra kända singlar är Dumpa mig och Måndagsbarn. Maggios musik klassas som pop och soul och hon har släppt fem stycken studioalbum än så länge. Hennes karriär går fortfarande riktigt bra och du kan läsa mer om henne i vår artikel här på hemsidan.

Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck är en annan stor, svensk musiker som berört många människor med sin musik. Hans karriär har varat i över 20 år och ändå är han blott 43 år gammal. Han har släppt många album och singlar och förfört Sverige med sin sköna röst och lysande texter. Hans första solodemo gav han ut redan 1994.

Lars Winnerbäck är dessutom så mycket mer än bara en musiker, han är även producent, illustratör och modefotograf. Han har än så länge släppt elva studioalbum och även några live album. Han har dessutom gjort låtar med bland annat Per Gessle och Melissa Horn, men även många andra. Lär dig mer om Lars Winnerbäck genom att läsa vår artikel.

Vårt syfte

Vad är då vårt syfte med den här hemsidan? Vårt syfte är enkelt, vi vill få fler personer att få upp ögonen för svenska musiker och kunna lära sig mer om dessa. Vi är musikälskare som vill dela med oss av våra kunskaper så att du kan lära dig allt om de bästa musikerna som Sverige har att erbjuda.

Sammanfattning

Välkommen till vår hemsida om svenska musiker, och inte vilka svenska musiker som helst utan enbart de bästa. Hos oss kan du bland annat läsa om Timbuktu och Veronica Maggio, men många fler än så kommer finnas representerade hos oss. Svensk musik är någonting som vi kan vara stolta över med tanke på vårt lilla land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *