Veronica Maggio

Barndomen

Veronica Maggio är född 15 mars 1983 i Uppsala. Hennes far var italienare och hennes mor var svensk. Hennes föräldrar jobbade som tandläkare i Venedig under en period när Veronica var liten, men när Veronica fyllde tio år så flyttade hon och hennes mamma till Sverige igen. Under tiden hon bott i Venedig hann hon hitta sitt intresse för musiken. Hon börjar sjunga på bytorgen inför publik efter att hon gått med i den lokala sång- och danstruppen. När de kom tillbaka till Sverige så började hon i skolan i Uppsala och tog chansen att ta alla musikkurser hon kunde. Där gick hon från klass fyra till nio.

Från gymnasium till popstjärna

Veronica fortsatte sin musik vidare på Bolandgymnasiet i Uppsala, där gick hon också en inriktning med musik. Efter examen flyttade hon för att försöka kicka igång sin musik, hon var både i Norge och Göteborg men enligt henne själv misslyckades det musikprojektet. Kort därefter försökte hon sig på att plugga som journalist men avbröt det kort därefter. Stefan Gräslund upptäckte Veronica 2005 när han hade hört en av hennes egna låtar på en bekants dator och kort därefter skickades hennes låt in till Universal Music Sverige, vilket resulterade i ett skivkontrakt. Då tog hennes musikkarriär fart, hon fick kontrakt, åkte på turné och fick uppträda på sommarkrysset.

Kickstart

Veronica Maggio startade sin karriär 2006 med debuten Dumpa mig. Veronica klättrade fort fram och blev en av 2010-talets mest kända popartist. Flera av hennes olika singlar har blivit listettor på olika radiostationer. Hon har också blivit belönad med 5 olika grammisar under sin karriär som sångerska. Den 26 mars 2008 släpptes hennes andra album och listades som plats sju i svenska albumlistan, den låg sedan stadigt kvar där i cirka ett och ett halvt år, albumet hette Och vinnaren är…, som hon gjorde tillsammans med Oskar Linnros. Hon lyckades sälja över 70 000 exemplar av albumet runtom i Norden. Albumet sålde platina både i Sverige och Norge.

Klättrande stjärna

Veronica började samarbeta med flera olika artister så som exempelvis Snook, Petter, Håkan Hellström och många fler. Hon sjöng bland annat en duett med Håkan som kallades Hela huset. Hon hade under 2013 ett bra samarbete med Salem al Fakir, både med låtskrivande och produktion som ledde till singeln Sergels torg, som de gjort tillsammans. Den singeln sålde också platina. Därefter började hon åka på olika turnéer, bland annat spelade hon på de större festivalerna så som Bråvalla, Storsjöyran och Stadsfesten. Fler och fler album sålde slut som smör i solsken. 2014 nominerades hon inför grammisutdelningen i fyra klasser. Den första av hennes singlar som kom ut i Danmark var låten Dallas, som blev en hit i grannlandet.

Lyckan

I dagens läge så skriver Veronica oftast sina egna låtar men om hon har någon som vill skriva åt henne så är hon bekväm i det också. 2017 hade hon släppt 5 studioalbum och 17 singlar. I dagsläget har hon hunnit med att bli mamma till en pojke som är född 2010 och har en till på väg som är beräknad i höst. Veronica vill inte vara den som kastar ur sig en massa om sitt privat liv då hon tycker att alla har rätt till ett, även hon. Men för att slippa en massa spekulationer så valde hon att berätta om sin graviditet i media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *