Icona Pop

Fredag - 22:00

Vi är grymt stolt över att kunna presentera en av Sveriges största musikexporter dom senaste åren till Uddevalla Solid Sound 2017. Icona Pop har verkligen tagit världen med storm och framgångssagan började
när Caroline och Aino, namnen bakom denna svenska electropop-duo, först möttes på en fest 2009. Det var kärlek vid första ögonkastet. Fast beslutna om att skapa ”det bästa bandet någonsin”, inleddes deras musikaliska samarbete redan dagen efter. Det dröjde inte länge innan de släppte sin första singel ”Manners”, vilket kom att bli startskottet till musikundret vi idag kallar för Icona Pop.

I och med Icona Pops genombrott 2012 med monsterhiten ”I Love It” fick Sverige en ny internationell popsensation. Hitlåten rönte stora framgångar – särskilt i USA där singeln sålt 3 miljoner downloads – och Stockholmstjejerna dominerade topplistor världen över samt syntes i ett flertal tv-serier och talk-shows.

Som om det inte vore nog att nämna Icona Pops platinaförsäljning i USA som bevis på deras framgång, kan de även stoltsera med en Grammis i kategorin ”Årets nykomling” samt två P3 Guld-utmärkelser i kategorierna ”Årets låt” och ”Årets grupp”. Dessutom har dom turnerat med Miley Cyrus, Katy Perry och One Direction.

Icona Pop kommer få oss att dansa oss svettiga och euforiska i sommarnatten. Detta kommer helt klart bli en konsert som det kommer pratas länge om.

Oskar Linnros Johnossi Tillbaka