Johnossi

Lördag - 20:00

Sen debutalbumet släpptes 2005 har Johnossi bjudit oss på en rad hitlåtar som ”Man Must Dance”, ”Whats The Point”, ”Party With My Pain” och nu senast ”Air Is Free”. Johnossi har också gjort sig kända genom att vara en av Sveriges mest explosiva och bästa liveband trots sin enkla sättning med endast gitarr och trummor.

17 Februari släppte bandet sitt femte album ”Blood Jungle”. När man inledde arbetet med nya albumet bestämde sig Johnossi för att attackera några av låtarna på ett nytt sätt. Aldrig tidigare i bandets decennielånga historia har någon utomstående bjudits in till att vara en en del av låtskrivandet, något som de den här gången bestämde sig för att utforska.

 – Den här gången ville vi verkligen utmana oss själva på så många sätt som möjligt under processen. Att de vi har samarbetat med råkar vara våra polare, som samtidigt är fantastiska låtskrivare, gjorde det hela ännu roligare, berättar bandet.

På EP:n ”Air Is Free” som släpptes 2016 har John Engelbert skrivit ”Alone In The Summer” tillsammans med Joakim Berg (kent) och Andy Pfannenstill. ”Weak Spots” är skriven av Johnossi tillsammans med Carl Falk, Rami Yacoub och Abby Weems.

Johnossi består John Engelbert (sång och gitarr) och Oskar ”Ossi” Bonde (trummor). I tjugoårsåldern startade de duon, som efter bara tre spelningar och några månader tillsammans som band, skrev sitt första skivkontrakt.

2005 släpptes deras självbetitlade debutalbum och sedan dess har de hunnit släppa ytterligare fyra album samt turnera i främst Europa, men även i USA och Japan. Duon har flertalet platinasäljande album och singlar i bagaget och har blivit belönade med prestigefyllda priser som en Grammis för ”Bästa grupp” och två P3 Guld-statyetter också dessa för ”Bästa Grupp”.

Det kommer bli ett jävla drag på Kampenhofs parkering när Johnossi kliver upp på stora scenen, var så säkra på det!

Icona Pop SEEB Tillbaka