Oskar Linnros

Lördag - 22:00

Oskar Linnros har alltid vandrat längst fram på en egen väg, ständigt med nya idéer om hur musik på svenska kan låta. Som Grammisbelönad rappare i Snook, som en av grundarna till electro-akten Maskinen och som komponerande producent åt bl.a Seinabo Sey, Timbuktu och Veronica Maggio. Som känslosam uppfinnare av den euforiska soul som blev hans främsta kännetecken på 2010 års debutalbum Vilja Bli. Det sjufaldigt Grammisnominerade albumet kom att sätta prägel på 10-talets svenska popmusik under år framöver. Trogen sin upptäcktslust följde Oskar upp succén med en ny riktning för sin soul – det mångbottnade, platinasäljande Klappar och Slag (2013).

2016 släpptes den fristående singeln Sitter på en dröm, ett samarbete med Daniel Adams-Ray. Releasen gjordes i form av ett livestreamat inhopp på en Gröna Lund-spelning. Låten, med den medföljande kortdokumentären nådde över tre miljoner människor på några dagar.

Under 2017 tar Linnros ett stort steg vidare på sin väg som soloartist då äntligen kommer ny musik från en av Sveriges mest framstående popartister. Vi har redan fått ett första smakprov i ”Psalm för skolgårdar” som nyligen släpptes.

Oskar Linnros spelade hos oss 2013 och vi är oerhört glada över att kunna välkomna Oskar tillbaka till Uddevalla.

Miss Li Icona Pop Tillbaka