Parham

Fredag - 23:00

Vi är mycket stolta över att presentera Göteborgs Finest, Västkustens starkast lysande stjärna inom Hiphopen. Parham är en av Sveriges främsta berättare och vi står inför en magisk konsert på USS17.

Debutalbumet Pojk vann kritikers och lyssnarens hjärta 2014 och sjösatte Parhams solokarriär. Efterföljaren Hemma här (Playground Music) som släpptes i våras är en övergång till ett kallare och råare kapitel och har hyllats av både kritiker som publik.

Debutalbumet Pojk 2014 vann priset för Årets Hiphop under Manifestgalan. Samma år tilldelades han också priset för Årets Genombrott på Kingsizegalan och Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Musik.

Med andra fullängdaren Hemma Här, som producerats av Nibla, klargjorde sig Parham som en självklar röst i hiphop-Sverige. Från det klassiska hiphopsoundet på Pojk övergår Hemma Här till en kallare ton där Parham med en säregen berättarteknik författar alster om här och nu. Uppgörelsen med fadern varvas med en opolerad verklighet där han tillåter en strimla ljus skymta i periferin.”Vill slita ut mina ögon för dom påminner om dina, svårt att föreställa mig hur mycket du fått henne att lida” – Sådan far, sådan son ur Hemma Här

Tjuvjakt Nause Tillbaka