Sarah Klang

Lördag - 21:00

En ny stjärna har tänts på Göteborgs musikhimmel, Sarah Klang är artisten med den säregna rösten och som dessutom gått gymnasiet i Uddevalla vilket gör den här bokningen extra rolig för oss.

Hon kapslar in lyssnaren i ett eget universum och för tankarna till äldre rullbandsinspelningar. Inspiration hämtas från gamla brudklänningar, Barbara Streisand, ambient electronica, 80-talspappor och plastblommor. I maj 2016 debuterade hon med singeln ”Sleep” som bland annat plockades upp av Spotifys spellista ”Fresh Finds”. Sarah har sedan turnerat flitigt i Sverige och varit förband åt bland annat Matt Corby, Thomas E Frank och Jennie Abrahamsson. 17 februari 2017 släppte Sarah singeln ”Strangers”, inspelad i Welfare Sound Studios i Göteborg, tillsammans med producenten Kevin Andersson.

– Jag skrev ”Strangers” under min sista tid i Göteborg innan jag flyttade till Stockholm. Den handlar om ett gammalt förhållande som tog slut. Det var jobbigt att bo kvar i samma stad. Stöta in i varandra. Veta allt om den personen. Delat sina hemligheter och visat många mörka sidor för varandra. Inte så mycket om saknad, utan mer om att ha delat allt och sen bete sig som ytligt bekanta.

 

Sarah Klang has a voice that seems to conjure entire landscapes.”

– CLASH

  While some may want to compare Klang to Adele, this track, however, isn’t “music for grannies”, but rather a song that will touch every soul”

– The Revue

  we can see this being an affirming start for Sarah Klang.”

– Hidden Herd

  It’s a wonder to behold and become immersed in.”

– Notes From Left of the Dial

Tamzene (uk) Skoob & Anoya Tillbaka