Tamzene (uk)

Fredag - 19:00

Tamzene är en 19 årig singer-songwriter från det skotska höglandet. En extremt talangfull multi-instrumentalist. Ett stipendium tog Tamzene till den världsberömda Gordonstoun School där lärarna spelade en viktig roll i att utveckla hennes intresse för musik. Behovet av att dra in pengar till ett skolprojekt för att bygga vattentankar i Thailand satte igång Tamzenes karriär som gatumusiker på gatorna i höglandets huvudstad Inverness.

Efter att ha spenderat förra året med att bygga en live profil genom att spela massor av konserter och festivaler så är hon numera student på Leeds College of Music. Efter en lång period av att skriva låtar själv så har hon nu börjat samarbeta med en av Skottlands största låtskrivare och producenter, Joe McAlinden i hans studio i Argyll. En kreativ relation som har gjort att den unga Tamzene utvecklat en modigare och tydligare musikalisk identitet vilket har mynnat ut i debutsingeln ”Lullaby” som är skriven och inspelad tillsammans med McAlinden och Grammy vinnande producenten David Donaldson.

Tamzene är en artist med alla möjligheter att slå stort i framtiden och att vi på Uddevalla Solid Sound får vara en del av den resan är en ynnest och vi kan inget annat än att uppmana alla att komma och se en framtida potentiell världsartist.

Mira Aasma Sarah Klang Tillbaka