Information

Uddevalla Solid Sound är en musikfestival som kommer gå av stapeln för femte året i rad 16 – 18 juni 2016 med ett brett register av populära och välkända artister. Syftet med festivalen är att berika och utveckla Uddevallas och regionens musik- och kulturliv och locka unga och vuxna från hela Västsverige och övriga landet på sikt. Genom kulturen anser vi att Uddevalla har en unik möjlighet att bli en stor, stark och attraktiv stad i regionen.

 

Genom den kulturella satsning som vi gör med detta projekt så vill vi inspirera ungdomar och unga vuxna att ta initiativ, och visa att det går att skapa event och arrangemang på deras hemmaplan som påverkar och gynnar generationer framöver. Festivalen ska på så sätt fungera som en marknadsföringskanal för Uddevalla som stad och kommun, även för lokala föreningar och företagare. En årlig festival kommer att skapa lokal tillväxt omedelbart, på alla möjliga och omöjliga plan!

 

Vi anser att man som boende i Uddevalla kommun ska kännas att man trivs, mår väl och känner en stolhet och identitet med sin hemstad. Dessa faktorer är något som en festival bidrar kraftigt med, och med fokus på unga får man förhoppningsvis denna stora grupp människor att stanna kvar i staden under en lång tid. Blir ungdomar inspirerade och engagerade i vad som händer i staden så kommer de även att betala tillbaka i form av egna initiativ. Man måste bara visa att det går. Därför tror vi att festivalen kan vara ett stort steg i rätt riktning och ger en grund att bygga vidare kring. Låt den kreativa talangen få stanna kvar i vår stad, tänkt bara hur musik och kulturklimatet kan se ut om 10 år! Uddevalla och festivalen ska sitta ihop i folks medvetande och bidra till livskvalité i hjärtat av vårat Bohuslän.