Pressrum

 • Uddevalla Solid Sound blir gratisfestival

  18 februari, 2016

  Uddevalla Solid Sound räknar med upp till 20 000 besökare nästa år. Då blir nämligen hela festivalen gratis. Datumet blir 16 – 18 juni 2016 och plats är som vanligt Riversideängen i centrala Uddevalla.

  • Vi vill sprida kärlek och glädje till så många som möjligt. Musik för människor samman och just nu är det viktigare än någonsin, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig och grundare av Uddevalla Solid Sound.

  Uddevalla Solid Sound har de senaste fem åren utmärkt sig som en av de snabbast växande independentfestivalerna i Sverige. Med spektakulära artistbokningar som bland andra Angel Haze, Veronica Maggio, Interpol, Dizzee Rascal och Thåström har festivalen rönt stor uppmärksamhet över hela landet. Nu väljer festivalen dessutom att bli helt gratis.

  Beslutet att bli en gratisfestival har växt fram under en längre tid och anledningarna att skippa biljetten är många. Bland annat har de tragiska händelser som drabbat trestadområdet (Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg) det senaste året spelat en viktig roll i det förändrade upplägget.

  • Med gratis inträde vill vi skapa förutsättningar för en fest där så många som möjligt kan träffas och ha kul tillsammans. Att sprida kärlek, glädje och föra samman människor genom musik har varit vår ambition från början och just nu är det viktigare än någonsin säger Simon Tehyrell, informationsansvarig och en av grundarna av Uddevalla Solid Sound.

  Under de senaste två åren har det också fungerat bra för festivaler som varit helt sponsorfinansierade, en finansieringsmodell som Uddevalla Solid Sound nu anammar.

  Med det förändrade upplägget förväntas även festivaldeltagandet stiga rejält. Från 300 i publiken vid starten 2012 till cirka 9000 under senaste upplagan i juni i år, tror arrangörerna att så många som upp till 20 000 personer kommer att besöka festivalen nästa år. Plats för festivalen är återigen Riversideängen i Uddevalla och datumen är den 16 till 18 juni 2016. Det vill säga, en extra dag på den klassiska festivalhelgen innan midsommar.

  De första artistsläppen meddelas längre fram.

  För mer information kontakta:

  Simon Tehyrell, 072 337 32 19

  simon.tehyrell@uddevallasolidsound.se

 • Flera nya artister till USS15

  2 april, 2015

  Pale Honey, Cleo, Robert Pehrsons Humbuckers samt de lokala banden Ravendal och The Wife är klara för Uddevalla Solid Sound.

  Listan över artister som kommer att uppträda på Riversideängen i sommar börjar bli lång. Solid Sound har i år presenterat flera stora akter, och några namn återstår. Men på Solid Sound finns också utrymme för de artister som är på väg uppåt, samt de lovande och lokala akter som Uddevalla med omnejd duggar tätt utav. 

  Göteborgsbaserade Tuva Lodmark och Nelly Daltrey i duon Pale Honey som släpper debutalbum i vår är definitivt på väg mot genombrottet. Om bara några veckor drar de iväg på en omfattande Europaturné. 

  Den svenska rapparen och sångerskan Cleo har varit aktiv på den svenska musikscenen sedan i över tio år. Då i början av 00-talet som del av kollektivet Random Bastards. Cleo har samarbetat med artister som Syster Sol och Kristin Amparo. På Kingsizegalan tidigare i år vann hon pris för Årets Live.

  Robert Pehrson är en rutinerad musiker som jobbat med band som SlingbladeRunemagicksamt Dundertåget och Imperial State Electric m fl. Numera spelar han under eget namn i Robert Pehrsons Humbucker. Bandet har haft stora framgångar i Tyskland och har fått genomgående lysande recensioner av rocksrecensenterna. 

  De lokala band som i år får chansen att visa upp sig är uddevallabandet Ravendalsamt The Wife från Vargön. 

  Uddevalla Solid Sound arrangeras den 12–13 juni. Uddevalla Solid Sound är dessutom en av få svenska festivaler med en uttalad målsättning om ett totalt jämställt artistutbud. 

  Artister som hittills är klara för festivalen är:

  – Thåström​​​
  – Veronica Maggio
  – Anna Ternheim
  ​​– Maskinen​​
  – Amason​​​
  – Silvana Imam
  – Love Antell​​​
  – Familjen
  – Little Jinder​​​
  – John De Sohn
  – INVSN​​​
  – The Bloody Beetroots (SBCRDJ-set)
  – Beatrice Eli​​​
  – Sabina Ddumba
  – Hurula
  ​​​– Dotter

  För mer information, vänligen kontakta:

  Simon Tehyrell, informationsansvarig, Uddevalla Solid Sound, 0723 37 32 19

  Johan Lindgren, pressansvarig, Welcom, 0709 18 85 76

 • Hurula och Dotter klara för USS

  20 mars, 2015

  Med debutalbumet ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” levererade Hurula ett av förra årets starkaste skivsläpp. Under sommaren 2014 tog Hurula festivalpubliken med storm och det framgångsrika året kröntes med två grammisnomineringar i kategorierna Årets rock/Årets nykomling, och fisck dessutom ta emot Gaffa-priset också där i kategorin Årets Rock.

   

  Johanna Jansson, som gör musik under artistnamnet Dotter är ett av de mest spännande up-and-coming-namnen just nu. Så sent som i höstas skrev hon kontrakt med Warner Music och släppte singeln ”My flower”. Med influenser som sträcker sig från modern indie/pop till Jefferson Airplane, förenas musiken och texterna med en stark återknytning till Johannas personliga värderingar kring miljömedvetenhet och naturen.

   

  För mer info kontakta,
  Johan Lindgren, pressansvarig, 0709-188576

 • Veronica Maggio, Anna Ternheim och Sabina Ddumba till Uddevalla Solid Sound

  13 mars, 2015

  Veronica Maggio, Anna Ternheim, två av landets främsta artister är klara för Uddevalla Solid Sound. De får också sällskap av nya stjärnskottet Sabina Ddumba.

   

  Uddevalla Solid Sounds line-up av artister börjar ta form på riktigt. Nu står det dessutom klart att klart att Sveriges popdrottning Veronica Maggio är klar för festivalen. Maggio blev på årets P3 Guldgala utsedd till årets liveakt, något som inte direkt sänker förväntningarna inför sommarens festivalspelningar.

   

  Anna Ternheim har de senaste åren endast gjort ett fåtal spelningar i Sverige, men desto fler utomlands. Hittills under 2015 är hon endast bokad till tre i Sverige varav Uddevalla Solid Sound är en.

   

  Sabina Ddumba är soul- och gospelartisten som under förra året hade stora framgångar med ”Scared for life”, en av P3:s mest spelade låtar under 2014. Senast sågs hon framföra sin senaste singel ”Effortless” på Grammisgalan och spås en lysande framtid.

   

  I år kommer Uddevalla Solid Sound att arrangeras den 12–13 juni på Riversideängen i centrala Uddevalla, den klassiska festivalhelgen som Hultsfredsfestivalen en gång prenumererade på. Uddevalla Solid Sound är dessutom en av få svenska festivaler med en uttalad målsättning om ett totalt jämställt artistutbud.

   

  Artister som hittills är klara för festivalen är:

   

  –       Thåström

  –       Maskinen

  –       Familjen

  –       Amason

  –       Silvana Imam

  –       John De Sohn

  –       Love Antell

  –       Little Jinder

  –       INVSN

  –       Beatrice Eli

  För mer information, vänligen kontakta:

   

  Simon Tehyrell, informationsansvarig, Uddevalla Solid Sound, 0723-37 32 19

  Johan Lindgren, pressansvarig, Welcom, 0709 18 85 76

 • The Bloody Beetroots spelar på USS15

  2 mars, 2015

  Den internationella electronica-stjärnan Sir Bob Cornelius Rifo (The Bloody Beetroots) kommer till Uddevalla Solid Sound. Spelningen på Riversideängen blir den enda svenska festivalspelningen 2015 för artisten som uppmärksammats för sina samarbeten med bland annat Paul McCartney och Tommy Lee.

   

  The Bloody Beetsroots – Sir Bob Cornelius Rifo (DJ set) är nu äntligen helt klar för årets upplaga av Uddevalla Solid Sound. De som bevakat den elektroniska dansscenen under de senaste åren vet att The Bloody Beetroots och dess mastermind Sir Bob Cornelius Rifo blivit synonymt med allt som är bra med den genren.

   

  Genom sina musikaliska samarbeten med tunga artister som Paul McCartney, Tommy Lee och Peter Frampton har The Bloody Beetroots rönt stor uppmärksamhet över hela världen. Möjligen kommer festivalpubliken att bjudas på ett gästframträdande av Dennis Lyxén – som också kommer uppträda på USS med sitt band INVSN. Dennis Lyxén har nämligen samarbetat med The Bloody Beetroots på låten ”Church of Noise”.

   

  – Det här är vår första internationella bokning för festivalen, och en personlig drömbokning. Ända sedan jag körde min första klubb har jag velat bjuda publiken på den här akten så det klart att det känns helt fantastiskt, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig på Uddevalla Solid Sound.

   

  Spelningen på Uddevalla Solid Sound blir den enda svenska festivalspelningen i år för The Bloody Beetroots – Sir Bob Cornelius Rifo (DJ set) som enbart gör ett annat gig i Sverige i år.

   

  Uddevalla Solid Sound är en av få svenska festivaler med en uttalad målsättning om ett totalt jämställt artistutbud. I år arrangeras Uddevalla Solid Sound den 12–13 juni på Riversideängen i centrala Uddevalla, den klassiska festivalhelgen som Hultsfredsfestivalen en gång prenumererade på.

   

  Artister som hittills är klara för festivalen är:

   

  –       Thåström

  –       Maskinen

  –       Familjen

  –       Amason

  –       Silvana Imam

  –       John De Sohn

  –       Love Antell

  –       Little Jinder

  –       INVSN

  –       Beatrice Eli

   

  För mer information, vänligen kontakta:

   

  Simon Tehyrell, informationsansvarig, Uddevalla Solid Sound, 0723-37 32 19

  Johan Lindgren, pressansvarig, Welcom, 0709 18 85 76

 • Thåström klar för Uddevalla Solid Sound

  17 februari, 2015

  En av Sveriges största artister, Thåström, är klar för Uddevalla Solid Sound. Spelningen på den västsvenska festivalen med uttalad jämställdhetsprofil blir ett av stoppen på skivaktuella Thåströms sommarturné.

   

  Nu är det alltså klart, Thåström kommer till årets upplaga av Uddevalla Solid Sound. Thåström är aktuell med nya albumet ”Den morronen” som släpptes den 11 februari. Albumet har fått strålande recensioner av en enig kritikerkår.

  – Det är en drömbokning. Vi har ju bytt datum till den klassiska festivalhelgen 12-13 juni för att kunna fortsätta växa och utvecklas och med Thåström i startfältet tar vi ett stort steg i den riktningen, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig på Uddevalla Solid Sound.

  Förra veckan blev det också klart att den så kallade supergruppen Amason är också är klara för sommarens startfält. Bandet släppte nyligen sitt första album ”Sky City” och har överlag fått mycket bra kritik. Sångerskan Amanda Bergman är dessutom aktuell just nu med låten Vintersaga i den senaste uppmärksammade Volvo-reklamen.

  I år kommer Uddevalla Solid Sound alltså att arrangeras den 12–13 juni på Riversideängen i centrala Uddevalla, den klassiska festivalhelgen som Hultsfredsfestivalen en gång prenumererade på. Uddevalla Solid Sound är dessutom en av få svenska festivaler med en uttalad målsättning om ett totalt jämställt artistutbud.

   

  Artister som sedan tidigare är klara för festivalen är:
  – Maskinen
  – Amason
  – Silvana Imam
  – Love Anted
  – Little Jinder
  – INVSN
  – Beatrice Eli

   

  För mer information, vänligen kontakta:

  Simon Tehyrell, informationsansvarig, Uddevalla Solid Sound, 0723-37 32 19
  Johan Lindgren, pressansvarig, Welcom, 0709 18 85 76

 • Amason, Little Jinder & INVSN klara för Uddevalla Solid Sound

  9 februari, 2015

  Den kritikerhyllade supergruppen Amason är nu klara för Uddevalla Solid Sound. Little Jinder och Dennis Lyxéns band INVSN kan också sållas till skaran artister som i sommar uppträder på Riversideängen i Uddevalla.

   

  Amason släppte nyligen sitt första album ”Sky City”  och har överlag fått mycket bra kritik. Amason består av en konstellation kända musiker från band som Miike Snow, Dungen och Little Majorette, och sångerskan Amanda Bergman som i dagarna är högaktuell med låten Vintersaga i den senaste uppmärksammade Volvo-reklamen.

  – Vi är oerhört stolta över att ha klart med Amason, det känns som en klockren bokning för oss, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig på Uddevalla Solid Sound.

  Spelningen på Uddevalla Solid Sound blir dessutom den första festivalspelningen för Amason som endast gör ett fåtal spelningar i Sverige under våren, innan de försvinner iväg på en USA-turné.

  I år kommer Uddevalla Solid Sound att arrangeras den 12–13 juni på Riversideängen i centrala Uddevalla, den klassiska festivalhelgen som Hultsfredsfestivalen en gång prenumererade på.  Uddevalla Solid Sound är dessutom en av få svenska festivaler med en uttalad målsättning om ett totalt jämställt artistutbud.

   

  Andra artister som hittills är klara för festivalen är:
  – Maskinen
  – Silvana Imam
  – Love Antell
  – Beatrice Eli

   

  Pressbilder finnes här:
  http://www.luger.se/press

 • Flera artister klara för Uddevalla Solid Sound – Som satsar på en jämställd festival

  21 december, 2014

  På julafton blev det officiellt att Maskinen uppträder på nästa års upplaga av Uddevalla Solid Sound. Nu är det även klart att Love Antell samt de flerfaldigt grammisnominerade artisterna Silvana Imam och Beatrice Eli också kommer spela på festivalen.

   

  Uddevalla Solid Sound är en av de mest expansiva festivalerna i Sverige. På bara tre år har uppstickaren från västkusten vuxit från 300 till drygt 8000 besökare. Senaste festivalen bjöd på exklusiva och uppmärksammade framträdanden av bland andra Angel Haze och Kvelertak.

  I år kommer Uddevalla Solid Sound att arrangeras den 12–13 juni på Riversideängen i centrala Uddevalla. I och med att festivalen går av stapel i juni till skillnad från i slutet av augusti som tidigare, räknar arrangörerna med ännu mer publik – men också med ett lika jämställt artistutbud som förra gången.

  – Under 2014 var vår festival en av få svenska musikarrangemang som kunde visa upp ett artistutbud med hälften män och hälften kvinnor och vi har samma mål inför 2015, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig på Uddevalla Solid Sound.

   

  Artisterna som hittills är klara för festivalen är:

  Maskinen, som under våren släpper ny EP gör ett av sina första sommargig på Uddevalla Solid Sound.

  Silvana Imam, unisont hyllad hiphop-akt som inför grammisgalan skrapat ihop hela tre nomineringar.

  Love Antell, albumaktuell under våren och dessutom med en Så Mycket Bättre-säsong i ryggen.

  Beatrice Eli, grammisnominerad i två kategorier och redan fått epitet ”ny ikon” av Musikförläggarna.

   

  För mer information, vänligen kontakta:

  Simon Tehyrell, informationsansvarig, Uddevalla Solid Sound, 0723-37 32 19
  Johan Lindgren, pressansvarig, Welcom, 0709 18 85 7

 • Biljettsläpp för Uddevalla Solid Sound

  1 december, 2014

  På fredag den femte december, kl. 18.00 släpps biljetterna till 2015 års upplaga av Uddevalla Solid Sound. De som köper biljett innan de första artisterna presenteras får en så kallad Early-Bird rabatt.

   

  För två veckor sedan stod det klart att Uddevalla Solid Sound kommer tillbaka 2015 och då på de nya datumen 12–13 juni. Nu är det dags för biljettsläpp som kommer att ske fredagen den femte december, kl. 18.00.

  De som köper biljett innan det första artistsläppet kommer att få en så kallad Early-Bird rabatt.

  • Tvådagars biljett med Early-Bird rabatt kostar 500 SEK (inklusive serviceavgift)
  • Tvådagars biljett med camping och Early-Bird rabatt kostar 850 SEK (inklusive serviceavgift)

  Biljetter går att köpa på hemsidan – www.uddevallasolidsound.se

  Uddevalla Solid Sound kommer också via sitt Instagramkonto @uddevallasolidsound att tävla ut tvådagarsbiljetter. Tävlingen pågår varje dag från den första december till julafton under hashtagen #USS15Julkalender.

   

  För mer information, vänligen kontakta:
  Simon Tehyrell, informationsansvarig, Uddevalla Solid Sound, 0723-37 32 19
  Johan Lindgren, pressansvarig, Welcom, 0709 18 85

 • Uddevalla Solid Sound blåser liv i klassisk festivalhelg

  19 november, 2014

  Uddevalla Solid Sound, en av landets mest expansiva festivaler, kommer nästa år att byta datum till landet mest klassisk festivalhelg: helgen före midsommar som i år infaller den 12 – 13 juni.

  – Vi ska fortsätta att växa och ett led i den satsningen är att vi nu lägger oss på de datum som Hultsfredsfestivalen under nära ett par decenniers tid prenumererade på, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig på Uddevalla Solid Sound.

   

  Uddevalla Solid Sound går mot strömmen i festivalsverige som en de mest expansiva festivalerna. På bara tre år har uppstickaren från västkusten vuxit från 300 till drygt 8000 besökare. Senaste festivalen bjöd på exklusiva och uppmärksammade framträdanden av bland andra Angel Haze och Kvelertak.

  I år kommer Uddevalla Solid Sound att arrangeras den 12-13 juni på Riversideängen i centrala Uddevalla. Det är helgen före midsommar, och framför allt en klassisk svensk festivalhelg. Mellan 1996 och 2012 arrangerades Hultsfredsfestivalen endast med några undantag just denna helg. Uddevalla Solid Sound har tidigare arrangerats sista helgen i augusti.

  – Att få inleda festivalsommaren istället för att som tidigare avsluta den känns riktigt spännande. Det finns en särskild energi hos folk just innan sommaren tar fart på allvar, en hunger som vi hoppas kunna omvandla till eufori, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig på Uddevalla Solid Sound.

  Artister släpps inom kort.

   

  För mer information, vänligen kontakta: 

  Simon Tehyrell, informationsansvarig Uddevalla Solid Sound 072 337 32 19

  Johan Lindgren, pressansvarig Welcom 0709 18 85 76