Volontär

Som volontär på Uddevalla Solid Sound är du en väldigt viktig del i festivalen, du arbetar ideellt under en eller två av festivalens dagar och utan volontärer skulle det inte bli någon festival.

Om du gillar att träffa människor, jobba i grupp och inte är rädd för fysiskt och emellertid stressigt arbete så passar du bra hos oss. Att vara volontär handlar om samarbete, inom din egen volontärsgrupp, med festivalledningen och med övrig festivalpersonal.

Samtliga grupper kommer ha en gruppchef till vem man när som helst kan vända sig med frågor och som kommer hjälpa er i ert arbete.

Du kommer att lära känna nya vänner samtidigt som du får en bra arbetserfarenhet och en inblick i hur det går till bakom kulisserna på Uddevalla Solid Sound.

– Man får företräde i sin ansökan om man vill jobba samtliga dagar under festivalen.

– Det kommer vara mycket ledig tid för dom som arbetar så man kommer förhoppningsvis hinna se sina favoritartister.

 

– Har du jobbat på vår festival tidigare så är det meriterande.

Arbetsuppgifter

Entrétält/Biljettinlösen

I entrétältet så är du den första personen som besökarna möts av, otroligt viktigt med goda sociala kunskaper samt stresshantering, då vi förväntar oss mycket folk under festivalen.

Arbetsuppgifter inom detta område är:
Visitering, kassahantering, inlösning av biljetter med mera.

Serveringstält

För att vara volontär i serveringstältet krävs att man är minst 18 år. 

I serveringstältet så kommer det finnas Öl, Cider & Vin till försäljning, givetvis även läsk och andra icke alkoholhaltiga drycker. Alltså inga kunskaper behövs kring drinkblandning. 
Här är det bra om man är duktig på att hantera stress, då det emellanåt kommer vara stort tryck på barerna. Här är det viktigt att tycka om att jobba i ett högt tempo och träffa många nya människor. 
Arbetsuppgifter: Kassahantering, dryckesförsäljning

Dikesvakt

Som dikesvakt på Uddevalla Solid Sound kommer du att få genomgå en kort utbildning som du senare kommer kunna ha med dig hela livet. Här handlar det om säkerheten vid scenerna under konserterna så är det viktigt att du tar det här jobbet på största allvar. Du kommer ha hjälp av en Dikeschef vid din scen, du kommer hjälpa publiken närmast kravallstaketet. Servera vatten, se till så att folk sköter sig och vid behov lyfta publik över staketet. Viktigt att hela tiden ha ryggen mot scenen och blicken mot publiken, det händer mycket och det kan hända snabbt.

Backstage

Många vill jobba backstage men få kommer tyvärr få chansen. Här handlar det framförallt om att ta hand om artisterna. Vissa kommer få uppgifter som att se till att logerna är iordninggjorda innan artisterna anländer, fylla på med mackor, kaffe, dryck osv under dagens gång. Får man chansen att jobba Backstage så gäller det att vara ytterst professionell, inga foton, inga autografer osv. Viktigt att artisterna får vara för sig själva och vara ifred bakom scenerna.

Jobbar man backstage så jobbar man i stort sett hela tiden. dom som jobbar här kommer se minst av festivalen men kommer samtidigt få se mest av hur det går till bakom kulisserna.

Miljö

Miljögruppens arbete är oerhört viktigt för festivalen. Då arbetet går ut på att framförallt plocka pant och byta ut soppåsar under festivalens gång, vilket bidrar till en trevligare miljö för besökarna. Ni kommer också fungera som festivalens ögon ute på området eftersom ni kommer vara den gruppen som är i mest rörelse ute på området. Extra viktigt i den här gruppen att ha bra och bekväma skor.

Villkor

Vi tar emot ansökningar från 16 år och uppåt (vill du jobba inom serveringstältet så är det 18 år som gäller).  Var beredd på att jobba kvällar och nätter.

 

Du måste kunna ställa upp på dessa villkor som gäller alla volontärer:

  • Du ska passa dina jobbtider
  • Vara 100% nykter, skötsam och aktiv under arbetspassen
  • Sprida glädje och ha en skön festival

 

Som volontär på Uddevalla Solid Sound får du:

  • Som volontär så får man tillträde till efterfesten på lördagen
  • Mat i magen under de pass du jobbar
  • En volontärs-t-shirt
  • Tillgång till volontärstältet där de finns möjlighet att vila och ta det lugnt

 

Vi utgår ifrån att alla sköter sig under arbetspassen, men skulle någon inte göra det så klipper vi festivalarmbandet och avlägsnas från området.

Volontärsansökan är stängd